COLCHESTER, ESSEX 

Pitched Dormer Loft Conversion 

Structural Engineer: Morgan Engineering Consultants Limited 
Building Contractor: Extended Space Limited 
 
As we all know, family life can change by the day and so it’s completely understandable to find ourselves short on space as time goes on – this is exactly what our client of this development sought to avoid with a brand new loft conversion at their home. 
 
The basis of this project was to extend the size of a property in Colchester, for a friendly family, without compromising on their cherished outdoor garden space. They opted to make use of their loft space which was being used for household storage – this largely vacant area provided us with ample opportunity to create designs for an additional two bedrooms, each with an accompanying en-suite, that was completely separate from the main family home. 
 
We wanted to really optimise the space they already had as much as possible, and part of this was to make effective use of everything we could do. We included plentiful storage solutions for everyday items and our design sought to conceal essential construction aspects like pipework to the en-suites. 
PROJECT DETAILS 

The Final Designs 

 

Our Gallery 

Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. Accept cookies and close
Reject cookies Manage settings