COLCHESTER, ESSEX 

Single Storey Rear Extension 

Structural Engineer: Brett Design Partnership 
Building Contractor: Stanway Building Solutions Limited 
 
They say that staying is the new moving. Why do they say it? Interest rates on the rise, worrying about Brexit and house prices? No, it’s something simpler and more visceral than that; when you find the spot you like, you stay there. This is a great example of building your dream where you are. 
 
This family home is nestled in a quiet cul-de-sac just north of the town centre. It offers great access links, peace, safety and good schools. Also, surprisingly a generous garden for such a new house. 
 
Having benefited once already from side development, this family wanted to open up the rear of the property to create a family and social space. The project built out from an existing kitchen and opened up the space with an impressive steel joist which spans the entire extension with a minimal intrusion of piers. 
PROJECT DETAILS 

The Final Designs 

 

Our Gallery 

Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. Accept cookies and close
Reject cookies Manage settings