COLCHESTER, ESSEX 

Single Storey Rear Extension 

Structural Engineer: Brett Design Partnership 
Building Contractor: Extended Space Ltd 
 
As we work closely with our clients throughout the seasons, we are quite often reminded of one thing when it comes to discussing conservatories – they are simply too warm for use in the summer months, and too cold to use in the winter months. 
 
(We’re sure you’ve seen the advert with Anna Ryder Richardson, right?) 
 
This was one of many issues which our clients in the area of Highwoods sought to resolve for their semi-detached property – by completely removing their conservatory and reconfiguring their current kitchen space into a single storey extension, they have been able to create a space which can be used by the family all year round. 
 
The final design has transformed their kitchen at approximately 13.5sqm, into a much larger Kitchen-Diner area at the rear of their property, effectively doubling the size of the floor space which is available to them. They wanted to ensure that the proposed space was used as efficiently as possible, and as such we took a very pragmatic approach to our designs with this project, working closely with them to bring these to an architectural standard. 
PROJECT DETAILS 

The Final Designs 

 

Our Gallery 

Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. Accept cookies and close
Reject cookies Manage settings