GREAT BENTLEY, ESSEX 

Single Storey Rear Extension 

Structural Engineer: Morgan Engineering Consultants Limited 
Building Contractor: Stanway Building Solutions Limited 
 
Situated in a quaint North Essex Village, this two-story semi-detached Dwelling already had bundles of potential for us to work with. The family approached us to help expand on the space they had available in their beautiful home. 
 
The cold Conservatory was often left unused, and the family wanted to utilise more of their space so that they could easily spend more time together. 
 
The open brief meant that we could let our creativity flow and arrange designs that were able to improve their standard of living. To bring this to life, we enhanced the space where the unused conservatory was located and opened it out into a beautiful open plan Kitchen, Living, and Dining Area. 
 
The Kitchen now contains a beautiful central island for extra worktop space and cupboards for more storage, as well as space for the family to sit down and eat their meals together. 
 
Above the island, a captivating flat roof lantern opens up the room by letting the natural light flow in. The Kitchen boasts elegance and supremacy with its floor-to-ceiling grey tones and solid wood surfaces. 
PROJECT DETAILS 

The Final Designs 

 

Our Gallery 

Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. Accept cookies and close
Reject cookies Manage settings