LAYER-DE-LA-HAYE, ESSEX 

Single Storey Rear Extension 

Structural Engineer: Brett Design Partnership 
Building Contractor: Stanway Building Solutions Limited 
 
Situated in a quiet Essex village this home already had a lot to offer. The potential for improvement was, to some extent, a gift to us. The substantial front and rear elevation to the property meant that any extension would generate significant space without creeping too far into the back garden. 
 
The original kitchen was small in comparison to the property’s footprint and did not make full use of the light and space available from the rear, seeking instead the double aspect light. Our job was to support the owners through a considerable extension which would provide light and airy open plan space to incorporate and enlarge the original kitchen and blend it seamlessly into a family living space. 
 
The showpiece of this project is the striking gable frame extension which returns into the garden, drawing light from all directions and to the full height of the extension’s apex. 
PROJECT DETAILS 

The Final Designs 

 

Our Gallery 

Our site uses cookies. For more information, see our cookie policy. Accept cookies and close
Reject cookies Manage settings